Tillbaka till första sidan «
 
Vad hittar barnen på lägret?

För alla barn
Det är inte bara föräldrarna som får ett givande läger, utan också barnen! Medan mamma och pappa lyssnar på bibelstudium får barnen träffa jämnåriga och leka, sjunga, pyssla, lära sig mer om Jesus, sporta och mycket annat kul under ledning av barnledare. I de yngre åldrarna (0 - 3 år) finns det behov av att föräldrarna finns till hands i barngruppen.

Gruppindelning
Barnen delas in i grupper efter ålder. Grupp-indelningen presenteras på onsdagens välkomstmöte av barnledarna. När barnledarna har presenterat sig själva, sin grupp och ”sina” barn tar de med sig sin grupps barn och går till respektive grupps rum.

Vad gör barnen i barngrupperna?
Barnen brukar sjunga, leka med leksaker, måla teckningar, läsa saga, och andra aktiviteter som passar den som är liten. Är man något äldre blir det mer gemensamma lekar och också lite svårare pyssel. Barnledarna väver in lägrets tema i aktiviteterna tillsammans med barnen. På förmiddagarna blir det ett pass med bibelundervisning.

Fritid På fritiden finns det mycket att välja på även för barnen. Förutom alla härliga kompisar som finns nära en så kan man försöka övertala mamma och pappa att man vill bada eller paddla kanot. Glasskiosken har öppet en stund varje dag, och på lördag kan man köpa lördagsgodis! Även om området är barnvänligt så får man passa barnen så de inte ramlar i ån eller sjön. Barnledarna har ansvar för barnen under barngrupperna, men inte under fritiden, då är det mammas och pappas ansvar.

En stund i kapellet för stora och små
Varje dag, efter kvällsmaten, erbjuds en stund i kapellet för stora och små. De sånger som sjungs återkommer under lägret och sedan i söndagens gudstjänst i Christine kyrka i Alingsås.

Gudstjänst i Christine kyrka på söndag
På lägrets sista dag, söndagen, åker alla lägerdeltagare in till Alingsås för att fira gudstjänst i Christine kyrka. Det är en underbar gudstjänst med mycket sång och musik där barnen får vara delaktiga på ett tydligt sätt. Efter gudstjänsten åker vi tillbaka till Hjälmared och äter middag, och därefter är det dags att packa ihop det sista, säga farväl till kompisarna och åka hem.

Uppdaterad: 2019-02-17